Giriş Yap / Kaydol
yelken yaparken ne giyilir

Yelken yaparken ne giyilir?

Yelken sporu için rüzgarı ve denizi anlaman gerekir. Birlikte hareket etmeyi gerektiren tam bir senkronizasyon sporu olan yelkende, hava koşullarına ve suya göre uygun giysiler giymelisin. Yelken yaparken ne giyilir diye merak ediyorsan, yelkenkulubum.com ile yapacağın seyirlerde işte önerilerimiz;

Katmanlı giysiler

Isı kaybını önlemek için, hava sıcaklığına uygun katmanlar halinde giyin. Örneğin, sıcak bir günde tek katmanlı uzun veya kısa kollu UV korumalı bir tshirt yeterlidir. Soğuk bir günde ise polar bir sweatshirt altına birkaç kat uzun ve kısa kollu tercihen termal bir içlik. Bunlar yoksa sorun değil, sadece evdeki bir kazak üzerine su geçirmeyen bir mont da yeterli.

Tercih ettiğin kumaşın su geçirmez özelliğe sahip olması önemli bir koşuldur. Su geçirmez ve nefes alan bir ceket veya rüzgarlık giymek sıcak kalmak için önemli bir yöntem. Bu, suda veya rüzgarda ıslanmanı önleyecek.

Rahat, esnek bir pantolon veya şort giyin. Böylece hareket özgürlüğün artar ve ıslanırsan hızlıca kuruyabilirsin. Islanmak için sadece suya girmen gerekmez, bol rüzgarlı ve hızlı bir seyirde dalgalar da yeterli olacak.

Ayakkabılar nasıl olmalı?

Kaymaz tabanlı, suya dayanıklı ayakkabılar veya sandaletler giyin. Bu, güverte üzerinde kaymaları önleyecektir. Kaymayan tabanla hızlı hızlı koşturup teknenin bir yerinden diğerine özgürce koşturabilirsin. Terlikle tekne üzerinde gezmek kaymalara ve yaralanmalara neden olabilir.

Bere, şapka, eldiven ve çorapların ısı kaybını önlemesi bakımından dikkatle seçilmesi gerekir. Güneşe karşı korunmak için, şapka veya bere giyin. UV korumalı giysiler de tercih edebilirsin. Gözlerini de güneş gözlüğü ile korumayı ve sırt çantana bir güneş kremi de koymayı unutma.

Şapka yaz ayları yoğun güneşten korurken, kulakları kapatan bir bere soğuk rüzgardan koruyacaktır. Kullanacağın Decathlon’daki gibi eldivenler ile ellerin rahat hareket etmesi için üst kısmındaki kumaş esnek olmalı ve eli kavramalı. Alt taraftaki kumaş ise daha sert ve yıpranmaya karşı dayanıklı olmalı.

Seyir sonrası için

Yelken yaparken ne giyilir diye düşünürken sonrasında da ne giymen gerektiğini düşünmelisin. Dolayısıyla seyir sonrası için mutlaka yedek kıyafetler bulundur. Eğer beklenmedik bir şekilde suya düşersen veya ıslanırsan, ki bu çok olası, yedek kıyafetler giymek iyi bir fikir olabilir.

Unutma, hava şartlarına ve su koşullarına uygun giyinmek denize çıkarken, yelken yaparken, konforun ve güvenliğin için çok önemli. Tüm bunlar hazırsa sen de hazırsın. Seyir takvimine gözat.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Yazılar

Genel
Yelken seyirleri; Orsa, Apaz ve Pupa olmak üzere 3 çeşittir. Orsa Seyri Yelkenli tekneler rüzgarı tam karşıdan aldıklarında ilerleyemezler. Yelken...
Genel
Yelken yapmak hem fiziksel hem de zihinsel açıdan birçok fayda sağlayabilir. Bazıları şunlardır: Fiziksel aktivite: Bedeninizi hareket ettirmenize yardımcı olur...